Boot met migranten gezonken voor Turkse kust - 58 doden

A diver carries a young girl, after a boat carrying illegal immigrants trying to reach Europe capsized in waters off western Turkey, on September 6, 2012 near Izmir. Forty-five people including two crew members were rescued alive, and at least 39 people drowned. The captain and his maid who were among the survivors were detained. AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY **TURKEY OUT**
A diver carries a young girl, after a boat carrying illegal immigrants trying to reach Europe capsized in waters off western Turkey, on September 6, 2012 near Izmir. Forty-five people including two crew members were rescued alive, and at least 39 people drowned. The captain and his maid who were among the survivors were detained. AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY **TURKEY OUT** Duikers zoeken naar overlevenden en omgekomen slachtoffers voor de kust van Turkije. Foto AFP / Ihlas

Ten minste 58 illegale immigranten zijn voor de kust van Turkije verdronken toen hun boot zonk. Dat berichten Turkse media, zo meldt persbureau Reuters.

Televisiezender TRT meldde dat inmiddels twintig lichamen zijn geborgen en dat een onbekend aantal mensen nog wordt vermist. Mogelijk waren er meer dan honderd mensen aan boord toen die zonk. Zo’n vijftig mensen zouden het ongeval hebben overleefd.

De immigranten zouden voornamelijk uit Irak en Syrië afkomstig zijn.