Noord-Holland voert windmolenverbod in

Noord-Holland vindt dat grote windmolens niet in het landschap passen, en zorgt voor het einde van het jaar voor een algeheel verbod. Dat betekent dat twintig windmolenprojecten niet worden uitgevoerd, zo schrijft de NOS vanochtend.

Een nieuw windmolenpark bij Wieringermeer vormt een uitzondering, dat zal door afspraken met het Rijk wel gebouwd gaan worden. In juli besloot de provincie al een vergunningenstop van een half jaar in te voeren. Het definitieve verbod moet ingaan voordat deze afloopt.

Het vorige kabinet wilde het aantal windmolens in Nederland juist flink opvoeren. De toenmalige minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen, sloot vorig jaar een zogeheten ‘Green Deal‘ met de energiesector dat er in 2020 minimaal zesduizend megawatt aan molens in Nederland moet staan. Dat zijn er naar schatting 1.500, drie keer zoveel als er nu zijn.