Nominaties voor De Bronzen Uil bekendgemaakt

De organisatie van het literair festival Het Betere Boek, dat op 6 oktober plaatsvindt in Gent, heeft de tien genomineerden voor De Bronzen Uil bekendgemaakt. Met de prijs wordt de meest beloftevolle Nederlandstalige auteur, wiens debuutroman in 2012 is verschenen, bekroond. De prijs zal op 6 oktober worden uitgereikt. De winnaar ontvangt 5.000 euro. De

De organisatie van het literair festival Het Betere Boek, dat op 6 oktober plaatsvindt in Gent, heeft de tien genomineerden voor De Bronzen Uil bekendgemaakt.

Met de prijs wordt de meest beloftevolle Nederlandstalige auteur, wiens debuutroman in 2012 is verschenen, bekroond. De prijs zal op 6 oktober worden uitgereikt. De winnaar ontvangt 5.000 euro.

De tien genomineerden zijn Bouke Billiet met In de naam van TienKamelen, Johan Fretz met 2025, Murat Isik met Verloren grond, Marnix Peeters met De dag dat we Andy zijn arm afzaagden , Rudy Schellaert met Neem me mee , Roderik Six met Vloed, Stephan Ter Borg met Orang-oetans drijven niet, Ineke Vander Aa met De lichtekooi van Loven,  Christophe Van Gerrewey met Op de hoogte  en Carlijn Vis met Vrij Spel.

Vorig jaar ging de prijs naar Jan Vertoortelboom voor zijn roman De verzonken jongen.