In 2050 bestaan kranten, Nederland en wc-papier niet meer

Lezen doen we in de toekomst op intelligent elektronisch papier. Foto Corning / YouTube

Het is een beetje pijnlijk om te lezen, maar de meeste mensen verwachten dat de krant in 2050 niet meer bestaat. Hopelijk bestaan kanker en honger tegen die tijd ook niet meer.

Dit zijn maar drie antwoorden op de vraag ‘het is het jaar 2050, wat bestaat niet meer en waarom?‘ op internetforum Reddit. De meeste reaguurders denken sowieso dat jaar niet meer te halen, maar het blijft een interessante vraag. Zo denken sommige dat wc-papier samen met de krant verdwijnt, maar ook printers, Nederland (want onder de zeespiegel) en helium.

Zien onze dagen in 2050 er zo uit?

En zijn dit onze auto’s?

De theoretische natuurkundige en futurist Dr. Michio Kaku maakte voor Discovery Channel al eerder eens de interessante serie 2057. Hij besprak in de driedelige serie de toekomst van de stad, de wereld en onze geneeskunde. Zomaar een greep uit zijn voorspellingen: organen die je uitprint (allang geen toekomstmuziek meer), de ziektekostenverzekeraar als Big Brother, liften naar ruimtestations en intelligente militaire camouflage.

Bekijk hieronder de indrukwekkende afleveringen op YouTube (het is een hele zit):
Geneeskunde:
http://youtu.be/eyo7bqHjBsI

De stad:
http://youtu.be/X4xmkq4FOM0

De wereld:
http://youtu.be/uqeo_Zv-GxE

Maar nu de vraag aan jullie. Wat denken jullie dat er over vijftig jaar niet meer bestaat en waarom?

    • Hans Klis