Weergoden blijven met ons dollen - heerlijk weekend voor de boeg

De meteorologische herfst mag dan reeds begonnen zijn, de weergoden hebben daar vooralsnog weinig boodschap aan. Naderde de temperatuur afgelopen weekend ‘s nachts hier en daar het vriespunt, zondag kan het op sommige plaaten zomaar tot boven de 25 graden worden.

Foto NRC / Eveline Jacq

De meteorologische herfst mag dan reeds begonnen zijn, de weergoden hebben daar vooralsnog weinig boodschap aan. Naderde de temperatuur afgelopen weekend ‘s nachts hier en daar het vriespunt, zondag kan het op sommige plaaten zomaar tot boven de 25 graden worden. Dat wordt dus de wekker zetten om files naar het strand voor te zijn.

Vandaag tikt het kwik links en rechts al de 24 graden aan. Het mooie nazomerweer zakt in de tweede helft van de week een beetje in, maar is in het weekeinde weer helemaal terug. Vooral woensdag en donderdag doet de temperatuur een stapje terug, maar zondag kan het kwik op sommige plaatsen stijgen tot boven de 25 graden. Dat lonkende perspectief wordt zojuist geboden door weeronline.nl.

Boosdoener

Volgens de weerdienst zijn de eerste dagen van de meteorologische herfst helemaal zo gek nog niet. Het heeft nauwelijks geregend en na een frisse start zijn de middagtemperaturen sinds zaterdag alleen maar gestegen. Het fraaie en droge nazomerweer zou de komende zeven dagen nog moeten aanhouden.

Vandaag is de warmste dag voor het weekeinde. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust en 24 graden in het binnenland. Woensdag en donderdag wordt het met 18 tot 20 graden minder warm. Boosdoener is koelere lucht van zee.

Ook na het weekend nog prima te doen

Na het weekeinde zou een zuidenwind juist warmere temperaturen moeten bieden. Op veel plaatsen wordt het naar verwachting 23 of 24 graden, wellicht nog een paar graden hoger. Keerzijde is dat door de warmte uit het zuiden de kans op onweersbuien toeneemt. Overigens is het tot 22 september wachten tot de astronomische herfst pas begint. En voor de volledigheid: de wintertijd gaat dit jaar in op 28 oktober.