Vijfentwintig doden bij zelfmoordaanslag Afghanistan

Een slachtoffer van de zelfmoordaanslag wordt naar het ziekenhuis gebracht. De hulp komt te laat, de man is al dood. Foto AP / Rahmat Gul

Een zelfmoordaanslag in het oosten van Afghanistan heeft vandaag aan ten minste vijfentwintig mensen het leven gekost. Tientallen mensen raakten gewond. Dat heeft de Afghaanse politie gezegd.

De aanslag werd gepleegd in het dorp Shagai, in de provincie Nangarhar. Waarschijnlijk was het districtshoofd Hamisha Gul doelwit van de aanslag. Gul overleefde de aanslag; zijn zoon, die de zelfmoordterrorist probeerde tegen te houden, kwam om.

De verantwoordelijkheid voor de terreurdaad is nog niet opgeëist. Talibaanstrijders en andere militante bewegingen hebben de afgelopen maanden het aantal aanvallen opgevoerd nu de internationale troepenmacht ISAF in Afghanistan steeds meer veiligheidstaken overdraagt aan Afghaanse veiligheidsdiensten.