Terugkijken: eerste Boer zoekt vrouw - en de mannen keken mee

Gisteren ging Boer zoekt vrouw alweer het zesde seizoen in. En de agrariërs blijven in trek, zo bleek. De uitzending was goed voor 3,7 miljoen kijkers. (Ter vergelijking Studio Voetbal trok 1.155.000 kijkers en het Achtuurjournaal 2.690.000).

Boer zoekt vrouw staat sinds 2005 in de top-3 van best bekeken programma’s per jaar. In de recente tv-geschiedenis was slechts eenmaal een niet-sportprogramma populairder: in 2008 keken 7,1 miljoen kijkers naar de aflevering van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot uitspraken deed, die waren opgenomen via een verborgen camera.

En de mannen keken gisteren “verplicht” mee met hun vrouwen naar Boer zoekt vrouw:

Twitter avatar kaaij Jeroen van der Kaaij Net als 1,8 miljoen andere mannen, verplicht meekijken naar Yvonne Jaspers tussen hopeloze vrijgezellen en koeien.. #bzv
Twitter avatar BartSlotman Bart Slotman ★ ★ ★ #bzv kijken… #verplicht :-)
Twitter avatar sterreber Ger-Jan Krijnsen  Min of meer verplicht naar Boer zoekt vrouw kijken. Haha #bzv

Alle boeren tekenen contract

Om te voorkomen dat de boeren plots afhaken, de einduitslag verraden of buiten de camera’s om contact zoeken met de vrouwen, tekenen alle boeren en alle vrouwen een contract, zo schreven nrc.next-redacteuren Stijn Bronzwaer en Lineke Nieber afgelopen weekend in NRC Handelsblad.

Wat staat er zoal in het contract?

Kandidaten beloven niets over de inhoud van het programma te verklappen. Alle contacten met de media, tot drie maanden na de laatste aflevering, gaan via de KRO. In vergelijking met realityprogramma’s van de commerciële omroep, zoals bij de talentenjachten waar kandidaten toekomstige commerciële rechten weggeven, zijn de contracten van dit programma veel minder ingrijpend. Boer zoekt vrouw is zo keurig als het op televisie lijkt. Het is van de publieke omroep, de KRO mag niet zomaar aan de deelnemers verdienen.

Voor wie wil is de uitzending hieronder terug te kijken:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.