Kijken: een korte documentaire over de massahuwelijken van de Moon-sekte

Sun Myung Moon, de vandaag overleden oprichter van de Verenigingskerk, werd voornamelijk bekend door de massahuwelijken waarbij duizenden mensen tegelijkertijd werden getrouwd. De makers van de documentaire ‘Getting Married to the Moonies’ kregen eerder dit jaar toegang tot zo’n massahuwelijk.

Vandaag overleed de Koreaanse Sun Myung Moon, stichter van de Verenigingskerk. Een religieuze beweging - door velen beschouwd als sekte - die voornamelijk bekend is geworden vanwege de massahuwelijken waarbij duizenden mensen tegelijkertijd worden getrouwd. De makers van de documentaire ‘Getting Married to the Moonies’ kregen eerder dit jaar toegang tot zo’n massahuwelijk.

In de film worden drie Britse jongeren gevolgd op hun reis naar Korea. Daar zullen ze bij één van de controversiële massahuwelijken worden getrouwd met een partner die ze amper kennen. De 22-jarige Elisa kent haar Tsjechische vriend net een maandje, de 20-jarige Naomi wordt twee dagen voor de grote dag aan haar Japanse man gekoppeld en de 21-jarige Reamonn gaat trouwen met een Argentijns meisje dat hij nog nooit heeft gezien.

2012 - 120531 - Married to the Moonies from European Office on Vimeo.