Kies kort

120912

De verkiezingen zijn op 12 september 2012. Dat is over anderhalve week.

„Nu doet u het weer, mijnheer Rutte”, zei Samsom donderdag tegen Rutte (hij bedoelde: liegen). Gisteren veel rondgestuurd op internet: een filmpje uit 1980, van een debat in de VS tussen president Jimmy Carter en Ronald Reagan (die de verkiezingen won). Reagan reageert op Carter, die iets over zijn zorgplannen zegt: „There you go again!”

34, 27, 26

Een nieuwe tussenstand, volgens de Politieke Barometer van Ipsos Synovate: VVD stabiel op 34 zetels, SP zakt 3 zetels naar 27, PvdA stijgt 4 zetels tot 26. Verschil is ten opzichte van vorige week. Verdere cijfers: PVV 20, D66 14, CDA 13, ChristenUnie 5, GroenLinks 4, Partij voor de Dieren 4, SGP 2 en 50Plus 1 zetel.

Op 12 september zit er in alle 22 stembureaus van Geldermalsen een scholier in het stembureau. Echt, officieel lid. Idee van burgemeester Miranda de Vries. Het leek haar een goede manier om het vak maatschappijleer tot leven te brengen.