Weer

Onder invloed van een hogedrukgebied stabiliseert het weer dit weekeinde. Het blijft droog en geleidelijk gaat de temperatuur iets omhoog. Gisteren bleek weer eens hoe groot de weersverschillen soms kunnen zijn. In 95 procent van het land was het tot halverwege de middag droog met zonnige perioden. Op Texel daarentegen kwam de ene na de andere plensbui over. Het leverde plaatselijk meer dan 50 millimeter regen op.

Inmiddels zijn de meeste buien verdwenen. Komende nacht is het tamelijk helder en bovendien fris. De temperatuur daalt tot rond de 10 graden.

Morgen is het onder een uitloper van hoge druk rustig weer. Wolkenvelden worden afgewisseld door zonnige perioden. De temperatuur stijgt tot rond de 18 graden.

Zondag verandert er in de luchtdruk niet veel. Toch kan de uitloper van een zwak front voor een subtiele verandering zorgen. Waarschijnlijk hebben wolkenvelden de overhand en oogt het nogal grijs. Toch wordt er geen regen verwacht. De temperatuur wint een paar graden ten opzichte van zaterdag.

Op langere termijn is de ontwikkeling onzeker. Waarschijnlijk is het begin volgende week nog altijd rustig en droog nazomerweer.