Vierduizend mensen bij Marbella geëvacueerd wegens bosbranden

Caption: Members of the Civil Protection service run as they look for people inside a chalet during a general evacuation at a residential area, as a forest fire rages in Elviria, near Malaga, southern Spain, early August 31, 2012. REUTERS/Jon Nazca (SPAIN - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Hulpdiensten zijn op zoek naar inwoners van het Spaanse Elvira. Foto Reuters / Jon Nazca

Meer dan vierduizend mensen zijn vanwege bosbranden geëvacueerd uit het Spaanse Ojen, een voorstad van toeristenplaats Marbella. Het vuur grijpt in de regio om zich heen door aanhoudende droogte.

De sterke wind maakt de bosbranden extra gevaarlijk, meldt persbureau AP. Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jose Luis Ruiz Espejo begon het vuur vanochtend vroeg bij de stad Coín, daarna werden bijna alle inwoners van Ojen geëvacueerd. Zij hebben onderdak gekregen in sportzalen in Marbella.

Dit zouden beelden zijn van de brand bij Coín, eerder vannacht:

Ruiz Espejo vermoedt dat de branden zijn aangestoken en hoopt dat het vuur later op de dag onder controle gehouden kan worden door de hulpdiensten. Tegenover Spaanse media liet de minister weten dat er twee mensen gewond raakten bij de brand, waarvan een ernstig.

Dit jaar ging al bijna honderdvijftig duizend hectare Spaanse natuur in vlammen op. Het is jaren geleden dat het Spaanse platteland door zoveel branden werd geteisterd. Afgelopen weekend werden ook al duizenden mensen geëvacueerd vanwege bosbranden bij Bedar en de badplaats Estepona.

    • Hans Klis