Van der Vaart terug naar HSV, ‘Ajax raakt Van der Wiel kwijt aan PSG’

Van der Vaart verruilt Tottenham Hotspur voor HSV, de club waar hij al eens drie seizoenen speelde. Foto Hollandse Hoogte / Peter Tarry

Rafael van der Vaart vertrekt bij Tottenham en keert terug naar HSV, de club uit Hamburg waar hij na zijn Ajax-periode al drie jaar onder contract stond. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien. En hij is niet de enige die vlak voor de transferdeadline nog verkast.

De Britse club bevestigde de overgang vanmorgen tegenover The Guardian. Van der Vaart, nu 29 jaar oud, gaat voor drie seizoenen tekenen bij de Duitsers. Tottenham krijgt ongeveer dertien miljoen euro voor de speler.

Nigel de Jong stapt over naar AC Milan

Van der Vaart is niet de enige Oranje-international die vandaag van club wisselt: Nigel de Jong gaat van Manchester City naar AC Milan, schrijft VI. Milan betaalt 3,5 miljoen euro voor De Jong. Eerder was er nog sprake van dat hij op huurbasis naar de Italianen zou gaan.

‘Ajax ziet Van der Wiel vertrekken naar PSG’

Paris Saint Germain gaat vanmiddag het aantrekken van Ajax-vleugelverdediger Gregory van der Wiel afronden, meldt sportjournalist Francois Piraux op Twitter. Volgens De Telegraaf waren ook AC Milan, Internazionale en Napoli geïnteresseerd.

Twitter avatar F8Piraux Francois Piraux Agreement between Gregory van der Wiel and Paris Saint-Germain. Official transfer in few hours. Last signing for PSG this summer. #Ajax #PSG

‘Feyenoord presenteert vanmiddag Pellè’

Om 16.00 uur vanmiddag begint Feyenoord met een ‘informele persbijeenkomst’. De verwachting is dat de club van Ronald Koeman dan alsnog de langverwachte nieuwe spits kan presenteren. Het zou gaan om Graziano Pellè, de Italiaan die eerder voor AZ speelde.

Afellay op huurbasis naar Schalke

Afellay is inmiddels medisch gekeurd bij Schalke 04, dat de Nederlander voor één seizoen huurt van Barcelona. De 26-jarige aanvallende middenvelder had bij Barcelona weinig zicht op speeltijd. Hij is bij de club uit Gelsenkirchen de derde Nederlander na trainer Huub Stevens en spits Klaas-Jan Huntelaar.

En dan ook nog

Ook deze transfers waarbij Nederlandse spelers en/of Nederlandse clubs betrokken zijn, zijn vandaag beklonken:

  • NEC raakt de talentvolle 22-jarige verdediger Bram Nuytinck kwijt aan Anderlecht, waar John van den Brom nu trainer is. Anderlecht speelt dit seizoen Champions League.
  • De jonge aanvaller Jerson Cabral gaat van Feyenoord naar FC Twente, terwijl Wesley Verhoek de andere kant op gaat. De twee clubs kwamen vandaag tot een akkoord over de spelersruil, meldt VI.
  • Van Basten krijgt toch nog de versterking waar hij op hoopte: de 24-jarige Guatemalteek Marco Pappa is aangetrokken. Hij komt van de Amerikaanse club Chicago Fire.

Het is vandaag de laatste dag van de transferperiode - de deadline is om middernacht. Veel clubs proberen op de valreep nog hun slag te slaan.

    • Peter Zantingh