PSV loot Napoli in poulefase Europa League - Twente tegen Hannover 96

Atletico Madrid's soccer player Radamel Falcao is seen on a screen during the draw for the 2012/2013 UEFA Europa League Cup soccer competition at Monaco's Grimaldi Forum in Monte Carlo August 31, 2012. REUTERS/Eric Gaillard (MONACO - Tags: SPORT SOCCER) Spits Radamel Falcao is op een groot scherm te zien tijdens de loting voor de Europa League van dit seizoen. Foto Reuters / Eric Gaillard

PSV zal het in de Europa League in poule F moeten opnemen tegen het Italiaanse Napoli, FC Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne en het Zweedse AIK Solna. FC Twente kwam vanmiddag bij de loting in groep L terecht, met daarin verder het Duitse Hannover 96, het Spaanse Levante en Helsingborgs IF uit Zweden.

PSV en FC Twente zaten als groepshoofden bij de loting allebei in pot 1. Een groot voordeel, want hierdoor waren de allersterke tegenstanders, clubs als Liverpool, Atlético Madrid, Olympique Lyon en Internazionale, bij voorbaat uitgesloten.

Het nam niet weg dat er nog steeds wel degelijk kans was op niet te onderschatten tegenstanders, voornamelijk uit Italië, clubs als: Lazio Roma, Udinese en Napoli. PSV lootte daar dus één van, Napoli, dat vorig seizoen in de Champions League nog indruk maakte.

Patrick Kluivert, sinds kort ambassadeur van de Europa League, verzorgde de loting. Hij deelde ook FC Twente in bij zeker twee lastige tegenstanders. Het Spaanse Levante is sterk. En ook Hannover 96 is een moeilijke tegenstander.

De finale van de Europa League is dit seizoen in de Amsterdam ArenA.

PSV-trainer Dick Advocaat over de loting:

Alle poules onder elkaar

Hieronder alle poules in de Europa League onder elkaar. Vooral de poules A, C en J lijken met drie sterke clubs erg spannend te worden.

Groep A:
Liverpool
Udinese
Young Boys
Anzhi Makhachkala

Groep B:
Atletico Madrid
Hapoel tel Aviv
Viktoria Plzen
Académica de Coimbra

Groep C:
Olympique Marseille
Fenerbahçe
Borussia Mönchengladbach
AEL Limassol

Groep D:
Girondins de Bordeaux
Club Brugge
Newcastle United
CS Maritimo

Groep E:
VfB Stuttgart
FC Kopenhagen
Steaua Boekarest
Molde FK

Groep F:
PSV
Napoli
FC Dnjepr Dnjepropetrovsk
AIK Solna

Groep G:
Sporting Portugal
FC Basel
Racing Genk
Videoton FC

Groep H:
Internazionale
Rubin Kazan
Partizan Belgrado
Neftci PFK

Groep I:
Olympique Lyon
Athletic Bilbao
Sparta Praag
Hapoel Kiryat Shmona

Groep J:
Tottenham Hotspur
Panathinaikos
Lazio Roma
NK Maribor

Groep K:
Bayer Leverkusen
Metalist Kharkiv
Rosenborg
Rapid Wien

Groep L:
FC Twente
Hannover 96
Levante
Helsingborgs IF

    • Niels Posthumus