Opinie

    • Ik

Oud

Met onze band, die vrijwel alleen sixtiesmuziek op het repertoire heeft, spelen we het afgelopen weekeinde in een grand café in de Zaanstreek. Op de playlist staanrelatief veel nummers van The Beatles. Het publiek is aanzienlijk jonger dan we gewend zijn. Onze vrees dat we zullen worden weggezet als bejaarden, blijkt onterecht. Er wordt volop

None

Met onze band, die vrijwel alleen sixtiesmuziek op het repertoire heeft, spelen we het afgelopen weekeinde in een grand café in de Zaanstreek. Op de playlist staanrelatief veel nummers van The Beatles. Het publiek is aanzienlijk jonger dan we gewend zijn. Onze vrees dat we zullen worden weggezet als bejaarden, blijkt onterecht. Er wordt volop gedanst, de sfeer is zelfs uitbundig en de reacties zijn eensluidend positief.

In een van de pauzes spreekt een bezoeker me aan. Ik schat hem op ergens in de dertig. Hij verzucht: „Ik wou dat ik zo oud was als u.”

Als ik vraag naar het waarom, luidt het antwoord: „Ik ben opgegroeid met house.”

Adriaan de Boer

    • Ik