Kuipers gehuldigd in Noordwijk

NOVUM127:ANDRE KUIPERS GROOTS ONTHAALD IN NOORDWIJK:DEN HAAG;30AUG2012- Begeleid door een fregat, landingsvaartuigen, straaljagers en mariniers, landde vanmiddag de helicopter met astronaut Andre Kuipers op het strand van Noordwijk. Hij werd ondermeer verwelkomd door ZKH Prins Willem Alexander en premier Rutte. Foto: Door twee juniorastronauten, Julia van den Berg (l) en Raphael Winkel (r) kreeg Andre Kuipers (m) op het podium op de boulevard een krans omgehangen. Novum/dh/str.Dirk Hol Novum DIRK HOL

Astronaut André Kuipers is gistermiddag feestelijk onthaald in Noordwijk. Hij werd er officieel welkom geheten in Nederland na een ruimtereis van ruim tweehonderd dagen, waarvan hij begin juli terugkeerde. Kuipers werd even na 16.00 uur met een helikopter bij het afgezet bij Estec, het centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Kuipers werd bij het centrum door honderden belangstellenden opgewacht, onder wie zijn familie, kroonprins Willem-Alexander en premier Mark Rutte (VVD). De aankomst van Kuipers werd voorafgegaan door overvliegende F-16’s. NRC