Kimmeke stopt ermee

Einde loopbaan voor Kim Clijsters (29) na verlies op de US Open.

Rotterdam. Het is voorbij voor Kim Clijsters, de Vlaamse tennisster die meer grandslamtitels won na haar zwangerschap (drie) dan daarvoor (één). Woensdagnacht verloor ze in de tweede ronde van de US Open van de ongeplaatste Britse Laura Robson (7-6 en 7-6) en daarmee kwam aan haar afscheidstournee abrupt een einde. Nadat de 29-jarige op Wimbledon en op de Olympische Spelen, mede door een onwillige buikspier, al niet meer mee kon met de besten, volgde in New York – waar ze sinds 2003 niet meer verloren had – het definitieve demasqué van de oud-kampioene. Clijsters zei na de verliespartij in haar favoriete Arthur Ashe-stadion dat „hier ooit één van mijn grootste dromen uitkwam”. Ze doelde op haar eerste grandslamtitel, die ze in 2005 in New York won. „Het is daarom de perfecte plaats om afscheid te nemen. Ik wilde alleen niet dat dat vandaag al was.” Het publiek was geroerd en nam afscheid van een icoon van de sport. Zeer geliefd, bovendien. NRC