Kies Kort

14

Maar liefst veertien partijen telde de Kamer na de verkiezingen van 1972: een naoorlogs record. De PvdA was met 43 zetels de grootste partij. Op flinke afstand volgde de Katholieke Volkspartij (KVP) met 27.

„De liberalen van de VVD zitten voor de humanisten op een problematische koers.” Dat melden het Humanistisch Verbond en de Humanistische Alliantie, die ook dit jaar weer de humanistische politieke meetlat online hebben gezet. Want: „Hoe humanistisch zijn politieke partijen eigenlijk?” GroenLinks en D66 scoren hoog, PVV bijzonder laag. Zie humanistischemeetlat.nl

Ook de brave ChristenUnie doet aan framing. De partij sprak deze week bij de presentatie van de CPB-cijfers van een opvoedingsbonus. Daarmee bedoelen ze de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting. Dat klinkt niet zo lekker. De overdraagbaarheid had tot voor kort een andere bijnaam: de aanrechtsubsidie.