Kies Kort

1.297.000

Bijna 1,3 miljoen mensen zagen het lijsttrekkersdebat bij Knevel & Van den Brink. Alleen het Journaal van acht uur trok meer kijkers (2 mln). Naar Wat kiest Nederland op RTL4 (min of meer tegelijkertijd met Knevel & Van den Brink) keken 428.000 mensen. Eerder op de avond werd de RTL4-tent op het Plein in Den Haag getroffen door de bliksem. Frits Wester twitterde: „Zo net blikseminslag in onze #watkiestnl tent op Plein. Voelde stroomtinteling door lijf gaan. Ff schrikken”. De uitzending kon wel doorgaan.

Meer glossynieuws! Arie Slob en Alexander Pechtold spreken elkaar morgen over de vraag ‘of er meer is dan politiek en economie alleen’. Het gesprek vindt plaats bij de presentatie van de eenmalige missionaire glossy MEER – geleid door Jacobine Geel. De MEER wordt onder andere verspreid via kerken, er zijn reeds 250.000 exemplaren gedrukt.

Iedereen zijn eigen glossy, dus ook VVD-Kamerlid Karin Straus. De KARIN „gaat echter niet over schoenen, tassen of de nieuwste huidverzorgingsproducten. In de bijzondere uitgave staan interviews met personen en onderwerpen die Karin Straus inspireren als politica”, meldt Straus (34ste op de lijst, kielekiele dus) trots op haar site. „Feestelijke presentatie”: dinsdag in Brasserie ’t Pakhuis, Roermond.

Dat het duidelijk is: de PVV wil wél het hele cultuurbudget naar nul terugbrengen. Maar het CPB had bij de doorrekening van het PVV-programma geen bezuiniging op de cultuurbegroting meegenomen, want het terugbrengen naar nul is onrealistisch, vindt het CPB. Een algemene korting op subsidies, dus ook cultuur, staat in een algemene post. Onherkenbaar als ‘cultuurbezuiniging’.

„De SP heeft het poldermodel bijna kapotgemaakt.” Dat zegt werkgeversvoorman Wientjes vandaag tegen nu.nl. Hij is boos dat de SP nu bereid is zich neer te leggen bij de verhoging van de AOW-leeftijd. Tot nu toe weigerde de partij dat categorisch, en heeft daar in de FNV „heel bewust” een „oorlog over ontketend”. Op de SP-spandoeken stond toch altijd: 65=65?