Miljonair worden in de drugsindustrie? 50 Cent en Eminem geven tips

Ben je een van de duizenden werkloze of zelfs dakloze Amerikanen? Ervaringsdeskundigen als 50 Cent, Eminem, Arianna Huffington en het brein achter The Wire, David Simon, leggen je uit hoe je binnen no-time verzeild raakt in de wereld van alle soorten drugs, een verleidelijke miljardenindustrie.

“They say: let me help you help yourself. I’m gonna give you two and half grams. If you know what to do with this, you’re gonna be alright.”- 50 Cent.

Hoe je een miljoen per week kunt verdienen

Je kunt in deze wereld duizend dollar per uur verdienen. Binnen een jaar, of als je het goed speelt een week, ben je simpelweg miljonair, zo leren we van de experts. Zo is de American Dream ook voor kansarme burgers binnen handbereik. De kenners geven alle benodigde uitleg om het te maken, en een succesvol drugsimperium op te bouwen. Hooggeplaatste rechercheurs leggen op hun beurt uit hoe ze je vervolgens opsporen.

De Trailer van de documentaire How to Make Money on Drugs is deze week gelanceerd, en de film gaat op het Filmfestival van Toronto in première, debuterend regisseur Matthew Cooke is nog op zoek naar verdere distributeurs. Het belooft een aantrekkelijke eye-opener te worden, met heldere uitleg over de aantrekkingskracht van een industrie die teert op een voortwoekerende economische crisis. Een plekje op IDFA 2012 zou me niets verbazen.

    • Annemarie Coevert