Exit EU, het is tijd voor de Noord-Europese Unie

Terecht voorspelt columnist Derk Jan Eppink (Opinie, 28 augustus) in navolging van J.L. Heldring revolutionaire tijden in Europa. Het experiment EU is mislukt. Er is maar één echte oplossing; de oprichting van de Noord-Europese Unie, de NEU, bestaande uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Die landen vormen historisch, cultureel en economisch een natuurlijke familie, en hebben het Rijnlandse model in hun DNA. Met negen sterke landen en 155 miljoen inwoners is het een belangrijk economisch blok. Kandidaat-leden zijn Polen en Zwitserland.

De overige EU-landen kunnen kiezen voor samenwerkingsverbanden of een solistische koers. Dit geeft hen maximale soevereiniteit, geen last meer van Brussel en Merkel! Met deze landen kan de NEU verdragen sluiten: vrij verkeer van mensen, diensten, goederen, investeringen en fiscale wetgeving. Deze institutionele revolutie is beter dan gewelddadige opstanden in heel Europa.

Wassenaar

    • Dirk Fetter