Dit is je beste Facebookvriend en deze update kreeg de meeste likes

Mijn gemiddelde Facebook-update heeft 15,24 woorden en krijgt 4,07 ‘likes’. Mijn jongste ‘vriend’ is 16 jaar oud en de oudste 88. De meest voorkomende namen onder mijn vrienden zijn Bas, Jan en Rob – van elk heb ik er zes. Dat en nog veel, veel meer berekent de Facebook Report van Wolfram Alpha.

Mijn gemiddelde Facebook-update heeft 15,24 woorden en krijgt 4,07 ‘likes’. Mijn jongste ‘vriend’ is 16 jaar oud en de oudste 88. De meest voorkomende namen onder mijn vrienden zijn Bas, Jan en Rob - van elk heb ik er zes. Dat en nog veel, veel meer berekent de Facebook Report van Wolfram Alpha.

Wolfram Alpha (wiki) is een in 2009 gelanceerde zoekmachine die direct antwoord geeft op je vragen. De site geeft je geen rijtje links als resultaat, zoals Google, maar slaat direct aan het rekenen en komt met een antwoord.

Vandaag lanceerde de site een nieuw onderdeel: Facebook Report. Je typt op de homepagina ‘facebook report’ in en er verschijnt een knop waarmee je de site aan je Facebook-account kunt koppelen (je geeft daarmee toestemming om door al je accountinformatie te snuffelen, dat wel). Daar vloeit een rapport uit voort over jezelf en je Facebook-gebruik.

Op welk moment van de dag ben je het actiefst op de site? Welk berichtje kreeg de meeste likes? Hoe is de man/vrouw-verdeling onder je vrienden en hoe zit het met hun burgerlijke status? Waar wonen ze? Wie reageert er het vaakst op je statusupdates? En wat voor weer was het eigenlijk op de dag dat je werd geboren? Het staat er allemaal in.

De nieuwe functie van de site kan vandaag rekenen op een hoop aandacht, waardoor het laden van de pagina’s niet altijd even soepel gaat. Dat zal waarschijnlijk in de loop van de komende dagen wel verbeteren.