Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

De kinderen in het Jeugdjournaal vinden ze maar kinderachtig, die politici

Screenshot Jeugdjournaal

De kinderen van basisschool De Regenboog in Utrecht raken niet uitgepraat over de politiek, aldus de Jeugdjournaalverslaggever die vandaag de school bezocht. En de manier waarop politici elkaar voor leugenaar uitmaken wordt hier behoorlijk kinderachtig gevonden.

Het Jeugdjournaal plaatste vandaag de volgende poll op internet: Het is kinderachtig dat politici elkaar leugenaar noemen.

78 procent vindt het inderdaad kinderachtig

Van alle mensen hun mening gaven is 78 procent het met de stelling eens. Verreweg de meeste kijkers van het Jeugdjournaal vinden de politici maar onvolwassen die blijven doordrammen over leugens rechts en links. Een pientere jongedame tegenover de verslaggever:

“Ik vind het wel kinderachtig, want ze moeten gewoon weten waar hun grens ligt.”

Want al die beschuldigingen kunnen nogal wat invloed hebben, aldus een klasgenoot:

“Politici verliezen ook zetels enzo omdat ze de ander ze leugenaar noemt en dat kan niet.”

De politici willen er allemaal zelf het beste uitkomen, maar de geïnterviewden twijfelen of ze dat doel ook echt bereiken:

“Vaak winnen ze helemaal niet als ze de ander leugenaar noemen. Soms verliezen ze zelfs zetels”

Bekijk hieronder de hele uitzending van het Jeugdjournaal van vanavond:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.