Video: honderd Amsterdammers tellen voor de camera tot honderd

Vorig jaar in oktober kwam Amsterdammer Jeroen Wolf op het idee om stadgenoten voor de camera naar hun leeftijd te vragen. Zo wilde hij alle leeftijden van 0 tot 100 verzamelen en ze achter elkaar zetten. Dit is het sympathieke resultaat.

Het duurde uiteindelijk vier maanden voordat de collectie compleet was - vooral de erg jonge en erg oude mensen waren lastig voor de camera te krijgen. Jeroen over het waarom:

“De erg jonge mensen omdat kinderen filmen of fotograferen gevoelig ligt en de erg oude omdat die niet vaak meer buiten komen. Ik vond de oude ‘modellen’ uiteindelijk in verzorgingstehuizen en het was een voorrecht deze - vaak kwetsbare - mensen te mogen vastleggen voor het project.”

Dat het zo gegaan is, is goed te zien in de 150 seconden die het filmpje duurt: de Amsterdammers worden bijna allemaal vastgelegd terwijl ze op straat staan, totdat we bij de tachtigers naar binnen verplaatsen.