Ajax haalt opnieuw Deens talent binnen: Lucas Andersen

Ajax heeft zich opnieuw versterkt met een Deens talent. De 17-jarige aanvaller Lucas Anderson wordt overgenomen van het Deense Aalborg BK. Er is naar verluidt 1,3 miljoen euro gemoeid met de transfer van de jeugdinternational. Ook bevestigde Ajax het terughalen van Babel officieel.

Landskampioen Ajax versterkte zich nog aanzienlijk op de slotdag van de transfermarkt. Foto NRC / Olivier Middendorp

Ajax heeft zich opnieuw versterkt met een Deens talent. De 17-jarige aanvaller Lucas Andersen wordt overgenomen van het Deense Aalborg BK. Er is naar verluidt 1,3 miljoen euro gemoeid met de transfer van de jeugdinternational. Ook bevestigde Ajax het terughalen van Babel officieel.

Andersen is de zesde Deen in de selectie van Ajax. Hij treft in Amsterdam Christian Eriksen, Nicolas Boilesen, Lasse Schöne, Viktor Fischer en Christian Poulsen. Met uitzondering van Schöne en Poulsen zijn allen op jonge leeftijd als toptalent in Denemarken weggeplukt.

De nieuwste aanwinst kan op alle aanvallende posities uit de voeten. Ook Liverpool en Borussia Dortmund zouden geprobeerd hebben het talent, dat op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste van Aalborg, binnen te halen.

Ook Maicon, Berbatov en Lloris wisselen van club

En ook op andere plekken in Europa proberen voetbalclubs op de valreep, slechts een paar uur voor het sluiten van de transferperiode, nog snel een nieuwe speler aan te kopen. Zo zou de Franse keeper Hugo Lloris vertrekken bij Olympique Lyon om aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur. De doelman zou momenteel in Londen zijn om de transfer af te ronden.

De Braziliaanse verdediger Maicon maakt de overstap van Internazionale naar de Engelse kampioen Manchester City. Zijn transfer is al bevestigd.

De spits Dimitar Berbatov verruilt ondertussen stadsgenoot van City, Manchester United, voor Fulham. De 31-jarige spits wist dat hij met de komst van Robin van Persie op minder speeltijd hoefde te rekenen in Manchester en koos eieren voor zijn geld.

    • Niels Posthumus