Voetbalnieuws

Hoesen naar Ajax

Ajax heeft spits Danny Hoesen definitief vastgelegd. De 21-jarige aanvaller heeft in Amsterdam een driejarig contract getekend. Hoesen komt over van Fulham, waar hij nog een verbintenis voor één jaar had. Hij speelde niet één duel voor de Londense club. Afgelopen seizoen kwam Hoesen op huurbasis uit voor Fortuna Sittard, waar hij in 32 duels dertien keer scoorde. „Ik kon in eerste instantie amper geloven dat Ajax interesse in mij had, maar nadat ik met Marc Overmars [directeur voetbalzaken Ajax, red] had gesproken, wist ik dat het serieus was.”

Stefan de Vrij erbij

Stefan de Vrij is sneller van zijn enkelblessure hersteld dan verwacht. Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft de 20-jarige verdediger opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Sparta Praag, dat vanavond wordt gespeeld.

Ajax wacht zware loting

Ajax is bij de loting voor de groepsfase van de Champions League vanavond in pot 3 ingedeeld. Sporting Braga kwalificeerde zich dinsdag ten koste van Udinese voor de hoofdfase van het toernooi, waardoor de Amsterdammers volgens de UEFA-ranking niet meer tot de beste zestien ploegen van het toernooi behoren. Ajax komt nu ten minste één ploeg uit pot 1 tegen, zoals Real Madrid of Manchester United, en treft een club als Valencia of Manchester City uit pot 2.

Dembélé naar Spurs

De Belgische aanvaller Moussa Dembélé vertrekt van Fulham naar Tottenham Hotspur. Dat meldde Fulham – waar de Nederlander Martin Jol trainer is – gisteren op de clubsite. De Londense clubs bereikten gisteren een akkoord over de transfersom. Dembélé, die in 2010 AZ verruilde voor de Londense club, speelde 74 duels voor Fulham.