Trek? Kies voor de kaasboterham van Holden Caulfield!

Van de terloopse opmerkingen over wat wereldberoemde literaire personages als Oliver Twist en Holden Caulfield eten, heeft fotografe Dinah Fried een serie gemaakt. Uit die serie, ‘Fictitious Dishes’ genaamd, wordt een ding duidelijk: van Oliver Twist z’n eten ontgaat je de eetlust. Fried plukte de gerechten uit vijf wereldberoemde romans: The Catcher in the Rye,

Olivers bord met pap in 'Oliver Twist'/ Foto photoink.org

Van de terloopse opmerkingen over wat wereldberoemde literaire personages als Oliver Twist en Holden Caulfield eten, heeft fotografe Dinah Fried een serie gemaakt. Uit die serie, ‘Fictitious Dishes’ genaamd, wordt een ding duidelijk: van Oliver Twist z’n eten ontgaat je de eetlust.

Fried plukte de gerechten uit vijf wereldberoemde romans: The Catcher in the Rye, Oliver Twist, The Girl with the Dragon Tattoo, Alice in Wonderland en Moby-Dick. Hieronder staan Frieds foto’s van de kaasboterham van Holden Caulfield (The Catcher in the Rye) en het kopje thee van Alice (Alice in Wonderland)

De andere foto’s staan op photoink.org.

 

Photographs of Fictitious Dishes Found in Famous Novels fictitiousdishes4 mini

Photographs of Fictitious Dishes Found in Famous Novels fictitiousdishes3 mini

    • Roderick Nieuwenhuis