Ryan nu ook officieel running mate Romney, opvallende rol Rice

Condoleezza Rice aan het woord op de derde dag van de conventie in Tampa Bay, Florida. Foto AFP / Brendan Smialovski

Op de derde dag van het door de tropische storm Isaac uitgestelde congres van de Republikeinen is Paul Ryan officieel gepresenteerd als running mate. De 42-jarige rechterhand van presidentskandidaat Mitt Romney probeerde in Florida de stem van de ouderen te winnen.

Een van de meest opvallende beloften was dat Ryan beweert binnen vier jaar twaalf miljoen banen te scheppen. De werkloosheidscijfers zijn in de afgelopen jaren vanwege de crisis juist alleen maar gestegen in de VS.

Het zaagwerk aan de presidentsstoel van Barack Obama kwam vooral middels het thema Obamacare. Onze correspondent Guus Valk:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Ryan: “Obamacare is de grootste bedreiging voor de zorg. Neemt geld weg bij de ouderen.” In tegenstelling tot zijn Ryan Budget, ofzo
Twitter avatar apjvalk Guus Valk Ryan belooft Medicare (zorg voor ouderen) in stand te houden. Daar is heel veel zorg over in de vergrijsde swing state Florida

Een duidelijk gestileerde Ryan gooide het daarna op het sentiment en vertelde over hoe hij op 16-jarige leeftijd zijn vader verloor. Met vochtige ogen stelde hij daarna zijn rolmodel voor: moeder Ryan zat in het publiek.

Van de vele sprekers vóór Ryan was Condoleezza Rice de meest in het oog springende. De voormalig minister van Buitenlandse Zaken trok de angstkaart en vond dat de verdediging van de Verenigde Staten en het buitenlandse beleid bij Romney in de beste handen is. Obama zou het minder goed voor hebben met Defensie.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Condoleezza Rice zegt dat ze als meisje president wilde worden. Voeg dat bij de vele staande ovaties, en we hebben een sollicitatie

    • Jules Seegers