Official op dope betrapt

Deense wielerbestuurder test positief bij dopingcontrole.

Rotterdam. Het lijkt een primeur: een bestuurslid in het wielrennen die op doping wordt betrapt. De Deense wielerofficial Søren Svenningsen testte twee maanden geleden positief op doping. Dat werd gisteren bekend. „Ik ben diep geschokt door dit nieuws”, zei de voorzitter van de Deense wielerbond (DCU) Tom Lund gisteren in een verklaring. De betrapte oud-renner moet direct vertrekken. Svenningsen was nog actief als veteraan, hij werd bij een wedstrijd betrapt. Svenningsen, sinds begin dit jaar bestuurslid van de wielerbond, testte positief op drie stimulerende middelen, waaronder testosteron. „Wij staan voor een heldere dopingpositie binnen de DCU”, stelt Lund. „Dit schaadt ons vertrouwen, het is onvergeeflijk.” Novum