Messi en Ronaldo showmasters in Supercopa, maar worden geen vrienden

Ja, het ging om de Spaanse supercup: de strijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. Maar een Clásico, het epische gevecht tussen Real Madrid en FC Barcelona, is in het huidige tijdperk vooral de strijd tussen Critiano Ronaldo en Lionel Messi. Zo ook gisteravond.

Vorige week had Barça in eigen huis de eerste wedstrijd om de Supercopa de España met 3-2 gewonnen. Gisteravond werd het in Madrid 2-1 voor de Koninklijke dat met een 4-4 totaalstand op gescoorde uitdoelpunten won. Het was Ronaldo die uitblonk met een gênant mooie beweging waarmee hij de Catalaanse verdediger Gerard Piqué in de luren legde:

FC Barcelona stond toen inmiddels binnen twintig minuten al met 2-0 achter. De defensie bleek eens te meer de achilleshiel van het tiki-takabolwerk, tegenwoordig onder leiding van oud-speler Tito Vilanova. Lionel Messi deed kort voor rust op fraaie wijze wat terug om zijn ploeg weer in de wedstrijd te brengen:

http://youtu.be/zoLlW1tdIos

De winnaar van de gouden bal in 2009, 2010 en 2011 wist daarna de jaloerse ogen van Ronaldo weer eens op zich gericht. Barça domineerde opeens (ondanks dat het na een half uur al met tien man kwam te staan), maar wiegde iedereen, incluis de eigen doelpuntenmakers, in slaap met het eindeloze getik. Doelpunten vielen er niet en dus won Real met 2-1 en daarmee de supercup. Messi en Ronaldo? Die worden waarschijnlijk nooit vrienden. De bescheiden Argentijn en flamboyante Portugees ontliepen elkaar opzichtig na afloop:

http://youtu.be/D5e2PIi-ITk

    • Jules Seegers