Kortkolom sport

Kuijt mist Champions League met Fenerbahçe

Istanbul. Dirk Kuijt is met Fenerbahçe in de play-offronde van de Champions League blijven steken. In Istanbul wist de club niet te winnen van Spartak Moskou van Demy de Zeeuw (1-1) Vorige week won Spartak thuis met 2-1 waardoor de Russen naar de groepsfase van het toernooi gaan. Voor Fenerbahçe rest de Europa League. De heksenketel in het Sükrü Saracoglustadion verstomde al na zes minuten toen oud-AZ’er Ari na een snelle aanval 1-0 voor de bezoekers maakte. Fenerbahçe probeerde verdruk te ontwikkelen, maar kwam er lange tijd niet aan te pas. Na rust werd Fenerbahçe gevaarlijker, wat leidde tot de gelijkmaker door een kopbal van Moussa Sow. In de slotfase werd De Zeeuw met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Ook met numeriek overwicht konden de Turken de wedstrijd niet meer naar hun hand zetten. De tegenstanders van Spartak in de Champions League worden vanavond bekend. Om 18.00 uur heeft de loting plaats in Monaco. (Novum)

Real wint Supercopa na wervelende eerste helft

Madrid. Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In het eigen Bernabéu wonnen de Madrilenen strijd om de Spaanse Supercup met 2-1 van FC Barcelona. Omdat het eerste duel in Catalonië in een 3-2 zege voor Barça was geëindigd, won Real op basis van het aantal uitgoals de Supercopa. Real ging furieus van start en opende de score in de zevende minuut door een harde uithaal van Gonzalo Higuain. Na een blunder van Gerard Piqué maakte Cristiano Ronaldo in de achttiende minuut 2-0. Vlak voor rust deed Lionel Messi voor Barcelona iets terug: 2-1. In de tweede helft, die minder sprankelend was, hielden beide teams elkaar in evenwicht. (Novum)

Dembélé van Fulham naar Tottenham

Londen. De Belgische voetballer Moussa Dembélé verhuist in Londen van Fulham naar Tottenham Hotspur. De 25-jarige international bereikte gisteren overeenstemming met zijn nieuwe club. Met zijn transfer is bijna twintig miljoen euro gemoeid. Dembélé, eerder in Nederland actief voor Willem II en AZ, groeide de afgelopen twee jaar uit tot een sterke schaduwspits. In 74 wedstrijden voor Fulham maakte de Belg zeven doelpunten. Dembélé zegt uit te kijken naar de hereniging met zijn landgenoot Jan Vertonghen. „Ik ken hem al sinds mijn tiende jaar. Toen speelden we al samen. Hij heeft zoveel goede dingen over deze club verteld, dat ik hier graag wil spelen.” (NRC)

Deense official betrapt op dopinggebruik

Kopenhagen. Søren Svenningsen, een official van de Deense wielerbond, heeft zijn werkgever in verlegenheid gebracht. Svenningsen, die als wielrenner actief was bij de veteranen, testte twee maanden geleden positief op liefst drie stimulerende middelen, waaronder testosteron. Hij is per direct uit zijn functie gezet. „Een leider in het Deense fietsen en tevens belangrijk bestuurslid is betrapt”, zei de voorzitter van de Deense wielerbond Tom Lund gisteren. „Dit breekt ons vertrouwen, het is onvergeeflijk.” (NRC)

Troy Douglas stopt als coach estafetteploeg

Arnhem. Troy Douglas (39) stopt als coach van de Nederlandse estafetteploeg op de 4x100 meter. De voormalig topsprinter gaat in zijn geboorteland Bermuda aan de slag als technisch directeur. Vanavond staat hij bij de Diamond Leaguewedstrijd zijn sprinters voor het laatst bij. Het kwartet van Douglas veroverde dit jaar de Europese titel in Helsinki en haalde de olympische finale, waarin het als zesde eindigde. (NRC)