Klokkenluider en VUmc gaan in gesprek - kort geding van de baan

Piet Postmus werd vorige week de laan uit gestuurd door het Amsterdamse ziekenhuis omdat hij zijn zorgen had geuit over het langlopende conflict op de longafdeling. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Het kort geding tussen de geschorste longarts Piet Postmus en het VUmc is van de baan. Het ziekenhuis en de arts gaan met elkaar in gesprek. Dat meldt de advocaat van Postmus aan de NOS. Gisteren kondigde de arts het kort geding aan.

De arts werd vorige week de laan uit gestuurd door het Amsterdamse ziekenhuis omdat hij zijn zorgen had geuit over het langlopende conflict op de longafdeling. Hij had de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de raad van toezicht van het ziekenhuis verteld dat de veiligheid van patiënten op de longafdeling niet langer was gewaarborgd.

Vooruitlopend op zijn ontslag werd de arts op non-actief gesteld. De rechtbank buigt zich over enkele weken over de ontslagaanvraag. Postmus wilde tot die tijd blijven werken en spande daarom een kort geding aan. Die zaak is van de baan nu de Raad van Bestuur Postmus heeft uitgenodigd voor een gesprek.

Hij liet eerder al via zijn advocaat weten te hopen dat de twee nieuwe leden van de raad van bestuur, die gisteren werden benoemd, met een ‘frisse blik’ naar de situatie kijken.

    • Lex Boon