Kijktips

Film

Collateral (Michael Mann, 2004, VS).

Zesde speelfilm van de regisseur die zich pleegt te concentreren op de sociale en psychologische gevolgen van mensen die geobsedeerd met hun vak bezig zijn. Hier worden taxichauffeur (Jamie Foxx) en huurmoordenaar (Tom Cruise) voor één nacht elkaars reisgenoten. Cruise speelt de onberispelijk geklede, zwijgzame hitman. Zijn grijze haarspoeling kleurt perfect bij zijn pak en de dure zonnebril is altijd binnen handbereik. Met Mark Ruffalo als detective Fanning. RTL7, 20.30-23.00u.

Two Weeks Notice (Marc Lawrence, 2003, VS/AUS).

Scenarioschrijver Marc Lawrence (Miss Congeniality en Forces of Nature) debuteerde als regisseur met deze romantische komedie. Het is vooral Hugh Grant die hier schittert: hij maakt weer een onuitstaanbare man onweerstaanbaar in een film over een rijke man en een linkse advocate in New York.Net5, 20.30-22.30u.

Informatief

College Tour.

Als eerste gast in een nieuw seizoen ontvangt Twan Huys vanavond ruimtereiziger André Kuipers voor een publiek van nieuwsgierige studenten. (Op Ned.1 was vanaf 19.25u een verslag te zien van Kuipers’ huldiging eerder vandaag in Noordwijk.) Ned. 3, 20.25-21.20u.

Amusement

Expeditie Robinson.

Start van het veertiende seizoen, met vandaag de openingsproef. Alle zestien kandidaten leggen een hindernissenparcours af waarbij ze puzzelen, klimmen, zwemmen en strijden om een strategisch voordeel in de expeditie. Eén kamp moet meteen al overleven op een platform van vijf bij vijf boven het water van de Zuid-Chinese Zee, omringd door mangrovebos en ontelbare muggen. Al snel blijkt dat het spel tactisch en sluw gespeeld wordt, dat iedereen voor de winst gaat en ieder altijd op zijn hoede moet zijn. Wie even niet oplet, krijgt een mes in de rug. Presentatie: Dennis Weening, Evi Hanssen. RTL 5, 20.30-21.30u.