Insiders pool

Mark Rutte voerde afgelopen zondag zijn eerste debat. Moet hij vanavond, bij het debat van Knevel & Van den Brink, zijn tactiek wijzigen?

Het zou goed zijn meer aandacht te besteden aan wat de VVD zelf wil, in plaats van alleen maar in angstbeelden te praten. Oud-voorlichter uit de liberale hoek

Wil hij nog een kans maken op de premierbonus, dan zal hij moeten uitstralen de premier van alle Nederlanders te zijn en niet alleen één waarbij rechts Nederland zijn vingers aflikt. En natuurlijk niet jokken. Kenner uit de linkerhoek

Rutte moet leren ook over niet-materiële kwesties gezaghebbend te spreken. Een premier is toch een beetje onze nationale burgervader en dan kom je er niet met alleen economische-knoppentaal. Voormalig voorlichter

Het gehannes met Roemer over de eigen bijdrage en eigen betalingen is geen gezicht: het is te technisch en gedetailleerd en gaat te weinig over de hoofdlijnen en de gedachte erachter. Dat irriteert kiezers. Oud-politicus uit de linkerhoek