Iniesta, en niet Messi, verkozen tot beste voetballer van Europa

Andres Iniesta poseert met de beker voor 'beste Europese speler'. Foto AFP / Valery Hache

Jawel, Andres Iniesta is verkozen tot beste voetballer op de Europese velden. Een panel van voetbaljournalisten gaf de Spaanse middenvelder van FC Barcelona de voorkeur boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

De prijs werd uitgereikt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League in Monaco.

Iniesta sleepte deze zomer met Spanje de Europese titel in de wacht. Bovendien werd ‘El Blanquito’ uitgeroepen tot beste speler van het EK. Met FC Barcelona greep hij afgelopen seizoen naast de hoofdprijzen.

Onderstaande video werd door FC Barcelona TV gemaakt nadat Iniesta tot beste speler van Euro 2012 werd gekozen. Zie waarom:

    • Marije Willems