ik@nrc.nl

Maandagochtend, enkele jaren geleden. Ik kijk naar het weerbericht op tv: Erwin Kroll laat het weer in West-Europa zien en heeft het met geen woord over Frankrijk. Gekrenkt in mijn chauvinisme stuur ik een boze e-mail naar de NOS: „Waar blijft Frankrijk, vakantiebestemming nr1 van de Nederlanders?” Tegen alle verwachtingen in krijg ik een gepikeerde e-mail van de heer Kroll: „Had u beter opgelet, zou u weten dat er telkens een Europese regio aan de beurt is.” Inmiddels afgekoeld stuur ik een e-mail met excuses en genoeg zelfspot en krijg als antwoord: „Kijk morgen naar het weer!” Met het schaamrood op mijn kaken zie ik de volgende ochtend de heer Kroll op tv declameren: „En in Frankrijk, onze vakantiebestemming nr1, is het prachtig weer.”

Ook een ikje? Stuur dan max. 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Véronique Breeuwsma