Hernandez: ‘het leiderschap van ons land zou bij Wilders in verkeerde handen zijn’

Oud-PVV’er Jhim van Bemmel kondigde recent aan vlak na de verkiezingen te komen met een boek over de PVV. Het opgestapte PVV-Kamerlid Marcial Hernandez kan zo lang niet wachten. Diens boek komt volgende week al uit, vlak voordat men naar de stembus gaat. Het boek van Hernandez, zo meldt Novum, gaat Geert Wilders ontmaskerd, van messias

Screenshot van NOS-video over persconferentie Hernandez.

Oud-PVV’er Jhim van Bemmel kondigde recent aan vlak na de verkiezingen te komen met een boek over de PVV. Het opgestapte PVV-Kamerlid Marcial Hernandez kan zo lang niet wachten. Diens boek komt volgende week al uit, vlak voordat men naar de stembus gaat.

Het boek van Hernandez, zo meldt Novum, gaat Geert Wilders ontmaskerd, van messias tot politieke klaploper heten. Het wordt uitgegeven door uitgeverij Aspekt. Het boek is vanaf 8 september verkrijgbaar.

Hernandez schreef het 260 pagina’s tellende boek in zes weken. In het boek doet Hernandez uit de doeken hoe Wilders zijn partij leidt. Wilders wordt niet gespaard. Zo schrijft Hernandez in zijn boek onder andere dat:

‘het leiderschap van ons land bij Wilders in verkeerde handen zou zijn’

Ook vergelijkt Hernandez de PVV-leider met ’de gemiddelde Noord-Koreaanse dictator’.

Hernandez schrijft:

‘Er heerste een intimiderende en verstikkende cultuur en om zich heen had hij een groep trouwe ‘knikeenden’ verzameld, die hem nooit in de steek zou laten. Hij manipuleerde fractievergaderingen waardoor hij altijd verzekerd was van ‘democratische’ meerderheden.’

Hernandez stapte op 3 juli uit de PVV uit onvrede over het verkiezingsprogramma.

 

    • Roderick Nieuwenhuis