HC Den Bosch krijgt punten

De opmars van hockeyclub Den Bosch onder leiding van coach Marc Lammers, die halverwege het afgelopen seizoen aantrad en vrijwel zekere degradatie afwendde voor de Hoofdklasseclub, gaat zelfs tijdens de zomerstop door.

De rechtbank oordeelde gisteren dat de aftrek van drie punten in het afgelopen seizoen onterecht was. De hockeybond had Den Bosch bestraft voor het opstellen van een Zuid-Afrikaanse doelman. De vereiste documenten waren al wel geregeld, maar nog niet naar de bond gestuurd. De rechtbank volgt een oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling dat de tuchtmaatregel van de KNHB niet rechtsgeldig is.

Den Bosch is dus in de competitie als negende geëindigd en SCHC als tiende. Den Bosch had de play-outs tegen Tilburg om lijfsbehoud dus niet hoeven spelen. De Bosschenaren wonnen die overigens glansrijk.