Gratis kranten interviews

Liesbeth Simons,22 jaar

„Ik lees de Metro om de tijd te doden in de trein en om een beetje op de hoogte te blijven. En vanwege de sudoku’s. Ik lees ook de Spits, liever zelfs. Daar staan minder advertenties en spelfouten in. Voor geen van beide kranten zou ik willen betalen. Als één van de twee kranten wegvalt, laat dan Metro maar verdwijnen. Maar dan moet de overgebleven krant wel beter worden verspreid op stations: na half acht zijn de exemplaren meestal al op. Het zou fijn zijn als er iets minder entertainment in de Metro stond en iets meer nieuws.”

Mevrouw M. Huitsing, 86 jaar

„Ik reis niet heel vaak, maar als ik reis, lees ik altijd Metro of Spits. Ik vind het heel gezellig dat er in de trein zoveel kranten liggen, en dat op het station mensen de krant staan uit te delen. Het zou jammer zijn als dat zou verdwijnen. Ik kom uit Zwolle en daar staan in sommige supermarkten ook bakken met gratis kranten. Je ziet ook dat ze populair zijn: ’s ochtends nemen mensen een krant mee, waarschijnlijk omdat ze geen abonnement hebben. Misschien kunnen ze het opdelen: de Spits laten verschijnen op maandag tot en met woensdag en de Metro van donderdag tot en met zondag.”

Stan Haanappel, 19 jaar

„Op het station wordt je altijd de Spits in handen gedrukt, dus die lees ik meer dan de Metro. Maar als Metro in de trein ligt, blader ik die altijd wel door. Ik heb geen abonnement op een krant, maar vind het wel goed om de laatste nieuwtjes en feiten te kennen. Daarnaast kijk ik natuurlijk vaak op mijn telefoon, bijvoorbeeld NU.nl. In De Telegraaf staan veel nutteloze nieuwtjes en roddels, maar wel leuk hoor. Toch zou ik die krant niet kopen. De Metro of Spits ook niet trouwens. Ik zou het wel slim vinden als die laatste twee samen zouden gaan en één krant gaan maken.”

Interviews Marcella Veldthuis

Conductrice

„Ik denk dat heel veel mensen Metro of Spits lezen, net als vroeger De Pers. Je ziet altijd op het station dat de bakken in een mum van tijd leeg zijn. In de trein slingeren ook altijd veel kranten rond. Dus ja, ik denk wel dat ze veel gelezen worden.”

    • Marcella Veldthuis