DE Master Blenders wordt opgenomen in de AEX

Koffie van DE Master Blenders 1753, dat vandaag jaarcijfers naar buiten bracht. Foto Hollandse Hoogte / Evelyne Jacq

Beursnieuweling DE Master Blenders wordt opgenomen in de AEX ten koste van TomTom. De navigatiespecialist wordt net als kabelaar Ziggo opgenomen in de Midkap Index. TKH Group verdwijnt uit de midkap en krijgt een plekje in de Small Cap Index. De kwartaalherziening is van kracht per 24 september. Dat meldt persbureau Novum.

De jaarlijkse, volledige herweging van de indices is in maart. De herzieningen in juni, september en december dienen ervoor nieuwe ondernemingen op te nemen in de indices indien deze tijdelijk uit minder dan 25 ondernemingen bestaat. Ook zijn de kwartaalherzieningen bedoeld om ondernemingen uit de top vijftien op te nemen die nog geen onderdeel van de index uitmaakten, zoals recent genoteerde ondernemingen.

Douwe Egberts, de aloude koffie- en theeproducent, beleefde in juni zijn terugkeer op de beursvloer, nadat het van oorsprong Friese bedrijf 34 jaar geleden was overgenomen door het Amerikaanse voedingsconcern Sara Lee. Het was al de verwachting dat Douwe Egberts, dat zich officieel ‘DE Master Blenders 1753’ noemt, zich zou kwalificeren voor opname in de hoofdindex van de Amsterdamse beurs.