De ik-partij

Help de oude garde niet weer aan de macht. Panache geeft een alternatief stemadvies. Vandaag: het partijprogramma van IK.

Het moet maar eens afgelopen zijn! In een tijdperk van globalisering en ‘samen kunnen we meer’ dreigt het individu totaal in het gedrang te komen. Al jaren gaat vrijwel alle aandacht uit naar de ander. IK wil dat niet. IK wil het leuk hebben! Wat stelt IK voor?

GOEDE ZORG

Nog te vaak worden mensen niet direct geholpen in het ziekenhuis. IK vindt dat patiënten het recht hebben een snelle behandeling fysiek af te dwingen. Niemand vindt het leuk om een hulpverlener te bedreigen, maar soms is het nodig. De patiënt moet weer centraal komen te staan, niet de hulpverlener.

EERLIJKE KANSEN

In Nederland telt iedereen mee. Ook als je door omstandigheden minder mooi bent of sociaal onhandig. Door te investeren in beter Facebook-onderwijs en mensen op lokaal niveau te helpen met hun profiel wil IK ervoor zorgen dat kansarme jongeren toch uitzicht hebben op een goed imago.

STERKE ECONOMIE

Consumptie is de kurk waar ons land op drijft. IK pleit voor een actieve stimulering van de consumptie door mensen leuke spullen even te laten aanraken. Weigert iemand vervolgens om de spullen te kopen, dan volgt een waarschuwing. Bij twee waarschuwingen moet men terug naar het eigen land. Is dat land Nederland, dan moet men terug naar een ander land.

STAATSSTEUN WAAR NODIG

IK wil dat de Nederlandse overheid een meerderheidsbelang neemt in Starbucks. Een faillissement van Starbucks zou honderdduizenden trendy individuen duperen. Frappuccinos laat je niet aan de markt over.

    • Merijn Scholten