Dam Louisiana op punt van doorbreken - bewoners geëvacueerd

Inwoners van de plaats Slidell in Louisiana worden geëvacueerd. Foto AFP / John Moore

Een dam in de Tangipahoa-rivier in Louisiana staat op punt van doorbreken. Bewoners in de omgeving zijn geëvacueerd omdat de autoriteiten vrezen voor overstromingen. Volgens de lokale zender NBC33 gaat het om 50.000 mensen.

Het vloedwater stijgt nog altijd ‘verschrikkelijk snel’, aldus plaatsvervangend gouverneur van Louisiana Jay Dardenne. “Iedereen was erdoor verrast.” Veel inwoners dachten dat ze Isaac, een orkaan van de laagste categorie, wel konden uitzitten.

Nog steeds waait en regent het hard en zit bijna de helft van de mensen in de staat zonder elektriciteit. Isaac, die als tropische storm inmiddels verder richting Arkansas is getrokken, zorgde in Louisiana voor ten minste twee doden.

In zowel Louisiana als Mississippi heeft president Barack Obama de noodtoestand uitgeroepen, waardoor er federale hulp vrijkomt voor het getroffen gebied.