Zware loting Ajax in Champions League: Real, Manchester City en Dortmund

De poule van Ajax mag met recht de poule des doods genoemd worden, met louter landskampioenen. Beeld NOS

Ajax komt voor het derde jaar op rij Real Madrid in de Champions League tegen. De Amsterdammers werden vandaag in Monaco bij de loting voor de groepsfase gekoppeld aan de Spaanse landskampioen. Ajax trof het niet, want Manchester City en Borussia Dortmund zijn de andere opponenten in groep D.

De poule van Ajax mag met recht de poule des doods genoemd worden, met louter landskampioenen. Real pakte de titel in Spanje, terwijl City en Dortmund de beste waren in respectievelijk Engeland en Duitsland.

De loting werd verricht door Ruud Gullit.

Real won alle vier duels

Ajax kwam de afgelopen twee jaar met weinig succes in actie tegen Real, dat alle vier de duels winnend afsloot. De Amsterdammers wisten zelfs geen enkel doelpunt te produceren. Vorig jaar werd het tweemaal 3-0. Pas later op de dag wordt het speelschema bekend. Het kampioenenbal gaat op 18 september van start.

Titelverdediger Chelsea werd ingedeeld bij de Italiaanse landskampioen Juventus. Shakhtar Donetsk en FC Nordsjaelland zijn de andere opponenten voor de Londense club. Robin van Persie en Alexander Büttner lootten gunstig. De aankopen van Manchester United komen Sporting Braga, Galatasaray en CFR Cluj tegen.

Volledige loting groepsfase Champions League

Poule A: Porto, Dinamo Kiev, Paris Saint-Germain, Dinamo Zagreb
Poule B: Arsenal, Schalke 04, Olympiakos Piraeus, Montpellier
Poule C: AC Milan, Zenit Sint-Petersburg, Anderlecht, Malaga
Poule D: Real Madrid, Manchester City, AJAX, Borussia Dortmund
Poule E: Chelsea, Sjachtar Donetsk, Juventus, FC Nordsjaelland
Poule F: Bayern München, Valencia, Lille, BATE Borisov
Poule G: Barcelona, Benfica, Spartak Moskou, Celtic
Poule H: Manchester United, Sporting Braga, Galatasaray, CFR Cluj