Agenda muziek

Gustav Leonhardt Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 991210

Adrian Younge

Adrian Younge, afkomstig uit Los Angeles, is een autodidact muzikant en opnametechnicus die zijn leven wijdt aan de studie van de klassieke soulmuziek. Deze week komt hij naar Nederland. Op 5 september staat Younge in Bird Rotterdam, 8 september op festival Into The Great Wide Open en op 9 september in het MC Theater, waar hij ook een masterclass geeft.

5, 8 en 9 september. www.mconline.nl

Ode aan Jeff Buckley

Gitarist, componist en songwriter Gary Lucas brengt in Paradiso een ode aan Jeff Buckley. Lucas is bekend als co-writer van de albums Grace en Mojo Pin van Jeff Buckley. Samen brachten ze ook het album Songs To No One uit. Samen met het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Steve Sidwell, wordt de muziek van Buc ten gehore gebracht. Ook de Italiaanse zanger Alessio Franchini maakt deel uit van deze avond. Hij organiseerde in zijn thuisland en in Amerika al diverse succesvolle Jeff Buckley tribute-avonden.

2 sept, 20.30 uur, www.paradiso.nl

Gustav Leonhardt

Ter nagedachtenis aan Gustav Leonhardt, de Nederlands klavecinist, organist en dirigent die in januari van dit jaar overleed, wordt in de Waalse Kerk in Amsterdam een concert gegeven. In samenwerking met oud-studenten van Leonhardt aan het toenmalige Amsterdamsch Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium.

3 sept, 20.15 uur Waalse Kerk, Amsterdam. www.conservatoriumvanamsterdam.nl

Stadsfestival Zwolle

Deze week start de eerste editie van het Stadsfestival in Zwolle, een achtdaags festival vol muziek en theater, dat zich afspeelt in en om de stadsgrachten, met als finale het Thorbeckegracht Concert op 8 september. Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om een van de verschillende theatervaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Het Rode Torenplein vormt het festivalhart waar de bootjes vertrekken die u meenemen door de grachten.

1 t/m 8 sept, Zwolle. www.stadsfestival.nl