Agenda Diversen

Havensafari

In september kunt u elke zaterdag aan boord stappen om op safari te gaan in de haven van Amsterdam. Ontdek plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek en ervaar de kracht van industrie en natuur. Iedere zaterdagavond in september vertrekt de Havensafari-boot vanaf de ponton voor de IJ-kantine bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

1 t/m 30 september elke zaterdag 19.00 tot 22.30 uur. www.havensafari.nl

Het winnaareffect

Wat doen macht en succes met onze hersenen? Ian Robertson, hoogleraar neuropsychologie en schrijver van het boek Het winnaareffect, gaat in de Balie in gesprek met Jeroen Smit en Stine Jensen over de keerzijde van macht en succes, en wat dat betekent voor de samenleving.

Robertson deed onderzoek naar de ‘persoonlijke machtsbehoefte’ van Mark Rutte, Emile Roemer en Geert Wilders. De resultaten van dit onderzoek worden ook op deze avond bekendgemaakt.

4 sept, 20.00 uur. Balie Amsterdam, www.balie.nl

Huiskamerfestival

Artiesten treden op in huiskamers in en rondom de Wilhelminastraat in Amsterdam Oud-West, die speciaal voor deze gelegenheid worden omgebouwd tot intieme theaters. Bezoekers zien 3 verschillende voorstellingen van ieder 30 minuten.

31 aug en 1 sept. www.wilhelminahuiskamerfestival.nl

Manuscripta

Op de Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen, presenteren meer dan 100 Nederlandse uitgevers de nieuwe boeken van het komende seizoen. Met podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies en previews van boekverfilmingen.

1 en 2 sept, Westergasfabriek Amsterdam. www.manuscripta.nl

Opening culturele seizoen

Arnhem start het culturele seizoen met de Arnhem Uitboulevard. Met optredens van o.a. Go Back to the Zoo en Het Gelders Orkest met Blaudzun. In Den Haag zijn Het Lange Voorhout en het Spuiplein de culturele hotspots. Met o.a. VanVelzen en Ellen ten Damme.

1 en 2 sept. www.arnhemuitboulevard.nl, www.haagsuitfestival.nl