Agenda beeldende kunst

Fotografisch talent

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam presenteert het werk van de vijf genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2012: Iztok Klancar (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag), Ola Lanko (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam), Bram van Oosten (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht), Philip Schuette (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) en Dominique Princen (AKV | St.Joost, Breda). Bezoekers mogen in de expositie stemmen op hun favoriet. Het stipendium voor jonge fotografiestudenten reikt 5.000 euro uit.

1 sept t/m 28 okt, www.nederlandsfotomuseum.nl

Kunst langs de Lek

Kunststroming nodigt 60 kunstenaars uit om te exposeren langs de oevers van de Lek. De locaties waar geëxposeerd wordt bevinden zich aan de rivier, van Nieuwpoort tot en met Kinderdijk en van Schoonhoven tot en met Krimpen a/d IJssel. De locaties hebben zoveel mogelijk een relatie met het water, boten, gemalen en molens. Ook musea, galeries en particuliere huizen en tuinen zijn in de route opgenomen. De dorpen worden over dit korte stukje Lek door zes veerponten met elkaar verbonden.

1,2,8,9,15 en 16 sept. www.kunststroming.com

Museumnacht Den Haag

De rode draad voor de museumnacht in Den Haag vormen dit jaar de Local Heroes van de stad. De muzikale lokale helden van de band Di-rect, openen de nacht in de Koninklijke Schouwburg. Alle deelnemende instellingen zijn tijdens de Museumnacht geopend van 20.00 uur tot 01.30 uur.

1 sept, www.museumnachtdenhaag.nl

Fotomanifestatie

De 19de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie Terra Cognita gaat over de relatie tussen mens en natuur. Hoe ervaren wij de natuur en wat is de waarde ervan? Tegenover het romantische verlangen naar pure natuur staat de praktische wens de wereld te cultiveren en te bedwingen. Voor Terra Cognita selecteerde Noorderlicht werk van 115 fotografen, van jong talent tot grote namen, afkomstig uit 36 landen.

2 sept t/m 7 okt, www.noorderlicht.com