Weer

De zomerse warmte van vandaag wordt vannacht door een koufront verdreven. Uit de bewolking kan het even flink regenen. In de loop van de nacht klaart het op, ontstaat lokaal mist en koelt het af naar 13 of 14 graden.

Morgen loopt het kwik op naar 18 graden aan zee en tot 22 graden langs de oost- en zuidoostgrens met zon en stapelwolken. De ochtend is op de meeste plaatsen droog. In de middag neemt de kans op buien toe, vooral in het westen en noorden. Er kunnen stevige exemplaren tussen zitten met flink wat regen, onweer en windstoten. Landinwaarts valt een enkele bui.

In de nacht naar vrijdag vallen buien, lokaal met onweer en draait de wind naar een frisse noordwesthoek. Het kwik daalt naar 12 graden. Overdag blijft het fris met 17 of 18 graden. Normaal is het op de laatste dag van augustus 20 graden. Vanaf de Noordzee komen wolken waaruit lokaal een bui valt.

In het weekeinde neemt de neerslagkans af door de komst van een hogedrukgebied. Nederland blijft echter gevoelig voor bewolking vanaf de Noordzee. Onder de wolken blijft het zaterdag fris met 18 graden. Zondag wordt het weer 20 tot 21 graden. Volgende week blijven de neerslagkansen klein en wordt het 20 tot 21 graden.