Opinie

Spilzucht

De gemakzucht en spilzucht van onze pubers is mij regelmatig een doorn in het oog. Zowel het overal in huis laten branden van de lichten en het eindeloze douchen, als het verliezen van een fiets zonder slot of een iPhone in de Friese wateren, roept ergernis op. Als onze jongste zoon de tafel afruimt, nonchalant

De gemakzucht en spilzucht van onze pubers is mij regelmatig een doorn in het oog. Zowel het overal in huis laten branden van de lichten en het eindeloze douchen, als het verliezen van een fiets zonder slot of een iPhone in de Friese wateren, roept ergernis op.

Als onze jongste zoon de tafel afruimt, nonchalant met een pak melk schudt en dit in de vuilnisbak dreigt te gooien vermaan ik hem streng:

„Dat pak is nog niet leeg!”

Zuchtend onder zo veel gezeur om niks draait hij de dop van het pak en gooit het laatste restje weg in de gootsteen.

Heleen Akerboom-Menger