Romney nu officieel genomineerd - ‘sterk optreden Ann Romney’

Mitt en Ann Romney op de Republikeinse conventie. Foto AP / J. Scott Applewhite

Op de Republikeinse conventie in Tampa, Florida is Mitt Romney officieel genomineerd als vertegenwoordiger van de Republikeinen bij de aankomende presidentsverkiezingen. De nominatie was een formaliteit nadat Romney eerder dit jaar de voorverkiezingen al had gewonnen.

Sterk optreden Ann Romney

Op de conventie kwam onder anderen Ann Romney aan het woord over haar man, die ze neerzette als familieman en betrouwbare leider. Onze correspondent Guus Valk over haar speech:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Ann Romney spot met Romneys onbekendheid. “His name is Mitt Romney and you should really get to know him.”
Twitter avatar apjvalk Guus Valk Ontwapenend en geestig. En precies wat haar man nodig heeft. Dit doet Ann Romney goed zeg #BAM

Op zijn blog legde Valk eerder al uit waarom het voor Ann Romney belangrijk was om haar man te branden als liefhebbende echtgenoot en vader.

“Die boodschap is hard nodig, zeker om vrouwelijke en jonge kiezers te overtuigen. Romneys ideeën over de economie kennen Amerikanen wel, ze willen hem nu ook als persoon leren kennen. Dat de Republikeinen zien dat het menens is, bleek wel uit het optreden van de vijf zoons van Romney in de CNN-talkshow van Piers Morgan. Ze hebben normaal de neiging publiciteit te mijden.”

‘Chris Christie over de top’

Een andere belangrijke spreker was Chris Christie, de gouverneur van New Jersey. Hij roemde Romney op zijn leiderschapskwaliteiten. Christies taak in de campagne is om het conservatieve gezicht van Romney te benadrukken, en zorgen van het Tea Party-deel van de partij weg te nemen. Algemeen wordt hij gezien als een belangrijke kandidaat voor het presidentschap in 2016, of 2020.

Republikeinen zijn gek op de toespraken van Christie, die volgens Valk nog het meest weg hebben van peptalks. Ook de toespraak van vannacht werd goed ontvangen, maar dat maakte hem niet per se de ster van de avond.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk National Review is dol op Christies speech. Mijn beeld: over the top. Weet niet of hij wel de ster van de avond was http://t.co/hadUoPa0

Romney accepteert nominatie morgen

Morgen spreekt Mitt Romney zelf op de conventie, die door door de orkaan Isaac een dag werd uitgesteld. Dan zal Romney zijn nominatie accepteren en is hij officieel de uitdager van Obama. Hij zal de strijd aangaan samen met Paul Ryan.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Roundup van de 1e echte conventiedag: uitstekende Ann Romney, prima Ted Cruz, verder veel minder vuurwerk dan verwacht. Tampa gaat slapen