Ouderlijk huis John Updike wordt museum

Ouderlijk huis van John Updike

Het ouderlijk huis van de in 2009 overleden Amerikaanse auteur John Updike in Pennsylvania is verkocht. Dat meldt The Huffington Post. De aankoop is gedaan door The John Updike Society. Deze organisatie wil het huis opknappen en er een museum van maken.

Het huis, dat Updike tot zijn dertiende levensjaar bewoonde en dat op grofweg 80 kilometer ligt van Philadelphia, heeft $180,000 gekocht, omgerekend zo’n 143.ooo euro.

The John Updike Society wil het pand opknappen en koestert de ambitie het huis terug te brengen tot de staat waarin het verkeerde toen Updike er woonde.

Updike begon zijn schrijverscarrière in 1955 bij het Amerikaanse weekblad The New Yorker, waar hij gedurende twee jaar de rubriek ‘Talk of the Town’ verzorgde. Hij legde zich in de vijftig ook al toe op het schrijven van romans. Zo verscheen in 1959 zijn eerste van in totaal vier romans over de lotgevallen van de Harry ‘Rabbit’ Angstrom. Voor die vier Angstrom romans, een portret van het na-oorlogse Amerika verschenen in 1959, 1969, 1979 en 1989, kreeg Updike twee Pulitzer Prizes.

Updike stierf in 2009 op 76-jarige leeftijd.