Isaac: kijk mee met de nieuwszenders en stormchasers in New Orleans

New Orleans maakt zich, precies zeven jaar na orkaan Katrina, op voor de komst van orkaan Isaac. Verschillende nieuwszenders en amateurstormchasers volgen de aankomst van Isaac door middel van een live-uitzending. Kijk via Ustream mee.

Isaac is een orkaan van de laagste categorie (1), maar vormt een serieuze test voor de stormvloedkeringen die na de ramp in 2005 zijn aangelegd. Toen kwamen meer dan 1.800 mensen om het leven.

The Hurricane Channel

De lokale radiomakers van WWL zenden via The Hurricane Channel livebeelden uit van Bourbon Street, het hart van het oude centrum. Tussendoor bellen ze met experts én met de inwoners in de stad die de slaap maar moeilijk kunnen vatten.

Live video for mobile from Ustream

CBS/4WLL

Voor hoe de storm zich ontwikkelt kan je beter naar de lokale CBS-zender kijken. Aan de hand van de meest recente weerkaarten en verslaggevers ter plaatse wordt de ontwikkeling van Isaac op de voet gevolgd.


Live stream videos at Ustream

CrazyMother.tv

Het meest spannende materiaal komt vandaag wellicht van de maker van CrazyMother.tv, de amateurstormchaser die vorig jaar bij orkaan Irene furore maakte op internet. De hele nacht reed hij toen door Noord-Carolina. Het beeld was allesbehalve duidelijk, maar door vermakelijk commentaar hield hij duizenden mensen aan het beeldscherm gekluisterd. Van dat succes probeert Crazy Mother nu munt te slaan. Om zijn uitzending , die nog niet begonnen is, te bekijken moet je $4,99 betalen.


Live stream videos at Ustream